Expoziţie fotografică "Timişoara mea"

17 februarie, ora 17, Primăria Municipiului Timişoara – Vernisajul expoziţiei fotografice „Timişoara mea”

Centrul Cultural German Timişoara a lansat în luna noiembrie a anului 2010, la iniţiativa domnului Dr. Karl Ernst Friederich, fostul director al Secţiei Speciale Germane a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, proiectul fotografic Timişoara mea.
Scopul acestui proiect, fondat de către Asociaţia MitOst, a fost, de a pune în dialog patru şcoli timişorene, reprezentante pentru multietnia oraşului de pe Bega, având ca subiect interesele comune şi schimbul de experienţe culturale şi de a exprima acestea prin poze.

Astfel, câte cinci elevi ai clasei a 7-a din şcolile: Colegiul Naţional C. D. Loga, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Liceul Teoretic Béla Bartok şi Liceul Teoretic Dositei Obradovici, au participat la un workshop, unde au primit o introducere în tehnica fotografierii. La final, fiecare copil a primit un aparat foto de unică folosinţă, cu care trebuia fotografiat oraşul Timişoara din cele mai diferite unghiuri de vizualizare. Elevilor nu le-au fost puse limite, au fost liberi să îşi manifeste creativitatea şi să captureze pe film oraşul lor natal aşa cum îl văd ei. Astfel, la începutul lunii februarie au reieşit cele mai diverse poze în care se pot vedea locuri cunoscute, dar şi colţuri ascunse ale Timişorii, poze care au fost evaluate de către un juriu amestecat.