Expoziție de afișe electorale germane (1949-1990)

22 februarie, ora 18, Mansarda Facultăţii de Arte, Universitatea de Vest Timişoara – Vernisajul expoziţiei „Problema germană” în oglinda campaniilor electorale germane între 1949 şi 1990

Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu Centrul de Stat Pentru Educaţie Politică Baden-Württemberg Germania, cu Academia Evanghelică Transilvania, cu biroul ifa Sibiu şi cu Facultatea de Arte din Timişoara a prezentat  expoziţia Problema germană în oglinda campaniilor electorale germane între 1949 şi 1990, compusă din 50 de afişe electorale germane şi 15 panouri informative introductive.

Potrivit temei “Problematica germană”, au fost alese afişele, astfel încât să evidenţieze cele mai importante întrebări şi probleme ale Germaniei din perioadele individuale de timp, ale ultimilor 40 de ani. Publicul asistă la o incursiune în timp şi trăieşte vizual 40 de ani din istoria recentă a Germaniei. Se naşte astfel posibilitatea publicului de a se confrunta critic cu mesajele propagandiste ale afişelor şi cu dezvoltarea în timp a publicităţii. Totodată se oferă publicului şi o nouă sursă de studiu a istoriei.

În completarea expoziţiei au avut loc workshopuri pentru elevi şi pentru studenţi cu tematica istoriei germane de după cel de-al Doilea Război Mondial, precum şi difuzarea unui film documentar legat de unificarea Germaniei.