Copilul-problemă la Timișoara

Systemsprenger / Copilul-problemă este cel mai de succes film german al anului, câștigătorul Ursului de Argint la Berlinale, Propunerea Germaniei la Oscar anul acesta și are un succes de casă enorm în Germania: până acum, peste 500,000 de spectatori. Are două nominalizări la European Film Awards (Oscarurile Europene) – la Cel mai bun Film și Cea mai bună actriță în rol principal – Helena Zengel.

Extrem de emoționant, cu o eroină de doar 9 ani, filmul vorbește despre ”copiii-problemă”, copiii neînțeleși și care nu caută decât să fie iubiți și apreciați.

SINOPSIS Este mică, dar periculoasă. Oriunde ajunge, Benni este exmatriculată rapid. Fetița sălbatică de 9 ani a devenit ceea ce serviciile sociale numess “copil problemă”. Și cu siguranță nu are de gând să se schimbe, pentru că are un singur țel: să se întoarcă acasă la mămica ei. Însă Bianca se teme de propria fiică. Doamna Bafané de la protecția copilului încearcă din răsputeri să găsească un plasement permanent pentru Benni. Odată ce îl angajează pe Micha, ce este trainer în gestionare furiei ca și companin școlar a lui Benni, se întrevede dintr-o dată o rază de speranță. Oare Micha va reuși acolo unde toți celalți au eșuat?
Printr-o abordare extrem de autentică, Nora Fingscheidt, aflată pentru prima dată în rolul de regizor de lungmetraj, transcende un studiu psihologic și pune în scenă un film vibrant, visceral și emoționant, creând niște prestații actoricești de excepție.