Ost places

Ce a mai rămas din Est: Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a căderii Zidului Berlinului, fotograful Andreas Metz a publicat cartea ilustrată „Ost Places – despre dispariția și redescoperirea RDG” în septembrie 2019.
Această carte prezintă 500 de fotografii care au fost făcute în ultimii doi ani în Germania de Est.

,,Multe dintre fotografiile mele recuperează fisurile mari și mici ale procesului de transformare de 30 de ani. Acestea pun întrebări despre patrie și pierderea acesteia. Ce am câștigat odată cu această schimbare în istorie, ce a fost pierdut de cine? Care rămășițe ale RDG ar trebui păstrate într-o Germanie unificată, care nu ar trebui păstrate? ”

În data de 19 octombrie, ora 17.00, Andreas Metz va prezenta o selecție a fotografiilor sale în Librăria Carturești (Strada Florimund Mercy, 7), iar apoi, în cadrul unei discuții cu publicul, va vorbi despre posibile paralele cu istoria și perspectiva românească.
Intrarea este gratuită, limba evenimentului va fi engleză. Seara este finanțată de IFA (Institutul de Relații Externe) cu fonduri ale Ministerului Afacerilor Externe din Germania și organizată în cooperare cu Centrul Cultural German Timișoara și Cărturești Timișoara.