Lecturile lunii martie 2019

Animant Crumbs Staubchronik de Lin Rina

Animant Crumb locuiește în Anglia la țară, unde e obligată de mama sa să participe la baluri și serate de tot felul. Planul mamei sale este să găsească în sfârșit și cât mai repede un soț înstărit și șarmant pentru Animant. Dar fiica sa are cu totul alte planuri…

Lin Rina povestește cu mult șarm și pasiune schimbarea prin care trece o fată, care ajunge în situații neașteptate și înțelege până la urmă, că realitatea poate fi mult mai interesantă decât lumea vastă a cărților. În final, nu este destul să fi citit despre ceva, pentru a înțelege acel ceva cu adevărat. De exemplu despre vehicule care zboară. Sau despre iubire.

Animant Crumbs Staubchronik de Lin Rina a apărut în 2017 la editura Drachenmond din Leverkusen și poate fi împrumutată de la Biblioteca Centrului Cultural German.

 

Spirou in Berlin de Flix

Este sfârșitul verii anului 1989. Jurnalistul Fantasio încearcă din nou să găsească material pentru pagina de titlu. Desigur că Spirou, care a renunțat la job-ul de la hotel, este alături de Fantasio. Cei doi îl caută așadar pe baronul de Rummelsdorf. Rummelsdorf este un savant foarte talentat care se ocupă exclusiv de cercetarea ciupercilor. Primește chiar și o invitație la un congres de micologi, dar o rupe pe aceasta chiar în fața ochilor lui Fantasio. Conferința are loc în partea de est a Berlinului, iar savantul nu dorește să se aventureze pe cealaltă parte a Zidului.

Cu mult umor și critică socială ilustrează Flix o poveste fantezistă a căderii Zidului din Berlin. Aici cititorul va întâmpina gorile care conduc mașini, ciuperci-minune foarte rare și un aparat care produce diamante. În mijlocul a toate acestea, Spirou și Fantasio își păstrează deja bine-cunoscutul fler.

Spirou in Berlin de Flix a apărut în 2018 în Hamburg la editura Carlsen și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

 

Klartext zur Integration. Gegen falsche Toleranz und Panikmache von Ahmad Mansour:

Ahmand Mansour este psiholog, consultant și imigrant. În cartea sa, încearcă să explice obiectiv cititorului situații și concepte complexe legate de integrare. Dând exemple din propria sa experiență cu cei mai diverși oameni, desenează Mansour o imagine foarte apropriată de realitate. Atrage atenția asupra faptului că ambele părți ale conflictului au prejudecăți și că o comunicare sinceră și deschisă ar fi primul pas înspre o integrare în adevăratul sens al cuvântului.

Klartext zur Integration este o carte edificatoare care îl provoacă pe cititor să reflecteze, folosind exemple concrete și explicații clare pentru a oferi o perspectivă balansată.

Klartext zur Integration. Gegen falsche Toleranz und Panikmache de Ahmad Mansour a apărut în 2018 în Frankfurt am Main la editura S. Fischer și poate fi împrumutată de la biblioteca Centrului Cultural German.

 

Feuerwerks- und Wassermusik. Die Suiten von Georg Friedrich Händel bearbeitet von Marko Simsa und Doris Eisenburger:

Este secolul al 18-lea în Londra. Împăratul dorește să pregătească o sărbătoare nemaivăzută pe Tamisa. Cu această ocazie invită toți nobilii și o mare orchestră. Orchestra se află deja pe una din cele două corăbii care fuseseră pregătite pentru această sărbătoare. Orchestra începe să cânte festiv când apare împăratul, însoțind apoi muzical și oaspeții care se urcă pe corabie. Astfel începe un sejur unic pe Tamisa, care promite la final și un spectacol de artificii.

Cartea lui Marko Simsa îi pregătește cititorului o experiență de lectură unică datorită cărții audio atașate. Povestea care o citește Marko Simsa cu multă grijă pentru cei mici este acompaniată în permanență de muzica lui Händel.

Feuerwerks- und Wassermusik. Die Suiten von Georg Friedrich Händel de Marko Simsa și Doris Eisenburger a apărut în 2017 în Berlin la editura Annette Betz și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

 

Pentru recenziile complete puteți asculta în fiecare miercuri emisiunea în limba germană de la Radio Timișoara între orele 13.00 – 14.00 (frecvența 630 Khz AM) și 19.00 – 20.00 (frecvența 105,9 Mhz FM) sau pe livestream. Emisiunile deja difuzate sunt valabile online la orice oră.