FilmparaDE: Freistatt

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi difuzat fimul Sanctuarul – Regie: Marc Brummond, color, 104 min., 2012-2015.

 Vara 1968: Wolfgang nu se înţelege cu tatăl său vitreg; după o ceartă escaladată, tânărul de 14 ani este deportat la o unitate de îngrijire specială. Instituţia religioasă se dovedeşte un loc al opresiunii, sclaviei şi al exploatării brutale: supuşi la muncă silnică, băieţii se spetesc în turbărie, expuşi agresiunilor din partea “educatorilor” şi izolaţi fără speranţă. Directorul instituţiei, numit “Tatăl”, împiedică orice fel de comunicare a celor internaţi cu lumea de afară, capturează scrisorile şi tratează băieţii, pe care se presupune că îi educă, ca pe nişte prizioneri. Deşi încercările de evadare sunt pedepsite brutal, Wolfgang îşi caută totuşi vindecarea în libertate.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 28 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în