FilmparaDE: Tânărul Karl Marx

31 ianuarie 2019 | 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi difuzat fimul Tânărul Karl Marx .

1843: Karl Marx, în vârstă de 26 de ani, trăiește în exil la Paris împreună cu soția lui Jenny. Acolo îl întâlnește pe Friedrich Engels, al cărui tată conduce o fabrică de bumbac în Manchester. Cei doi devin prieteni, încep să scrie articole revoluționare împreună, caută să stabilească tot felul de contacte cu mișcarea muncitorilor „Liga celor drepți” și luptă în Franța, Belgia și Anglia chiar și cu oameni din rândurile lor pentru nimic mai puțin decât o nouă ordine socială.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 31 ianuarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.