Prezentarea workshop-ului: I want to suck your blood (and other dances)

Kareth Schaffer și elevi ai Liceului Lenau din Timișoara prezintă: 

I WANT TO SUCK YOUR BLOOD (and other dances)
Atelier de dans contemporan

După o săptămână intensă, elevi de la liceul Lenau din Timișoara, coordonați de coregrafa și dansatoarea Kareth Schaffer, sunt gata să prezinte rezultatele muncii lor!
Atelierul la care au participat reexaminează ideea de narațiune în legătură cu corpul în mișcare: cum spune dansul o poveste și cum devine povestea un dans? „Vom dansa, vor vorbi, vom scrie, vom vorbi despre pantomimă, vom spune glume, vom cânta și ne vom mișca în în funcție de poveștile preferate cu vampiri ale tuturor”, spune Kareth Schaffer. Iar noi suntem invitați să-i vedem pe toți în acțiune, vineri, 2 noiembrie, de la ora 14, în sala festivă a Liceului Lenau!

Kareth Schaffer este coregrafă și dansatoare americancă stabilită la Berlin. Ea lucrează mult cu subiecte precum autoritate, control și putere.
În piesele ei, Schaffer investighează modul în care dansul și scena pot să țintească spre spații dincolo de ele însele, examinând critic condițiile în care este produsă arta și cum își poate construi relevanța prin analogie. Kareth Schaffer a fost numită „noul talent al anului 2016” de către revista Jahrbuch Tanz și a câștigat în 2018 bursa „Pina Bausch”. A lucrat cu artiști precum Deufert & Plischke, Tino Sehgal, Stefanie Wenner, Christian Falsnaes, Dragana Bulut și Roni Katz.

Coordonator: Kareth Schaffer
Set-design: Dan Lancea

***

Atelierul, coorganizat de către Centrul Cultural German din Timișoara, face parte din proiectul „Păcală nu-i. Noi realități teatrale pentru copii și adolescenți“, proiect realizat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și Centrul de Teatru Educațional Replika, cu sprijinul Goethe-Institut, al Platformei Internaționale de Teatru București, al Centrului Cultural German din Timișoara, al Primăriei Municipiului București prin intermediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Intrarea este liberă!