Cărți noi toamnă / iarnă 2018

Cărțile noastre noi, comandate prin intermediul Institutului Goethe, au ajuns și pot fi împrumutate din biblioteca noastră:

 

 

Deutscher Buchpreis 2018 – Shortlist

Acordarea premiului Deutscher Buchpreis 2018 a avut loc în data de 8 octombrie. Archipel de Inger-Maria Mahlke a fost desemnat câștigător.

Archipel este o poveste despre fascism și dictatură în cea mai îndepărtată margine a Europei, locul acțiunii fiind insula Tenerife.

Pentru cine nu înseamnă mult insula Tenerifa, poate călători cu Nachtleuchten în Buenos Aires, cu Gott der Barbaren în China vremurilor coloniale sau cu Die Katze und der General în Munții Caucaz.

 

 

DOORS de Markus Heitz

DOORS X – Dämmerung, DOORS ? – Kolonie und DOORS ! – Blutfeld – trei uși, trei romane, trei decizii. După care ușă ai vrea să arunci o privire?

Cărțile DOORS oferă o experiență unică de lectură. Deși toate cele trei volume aparțin unei singure povești, pot fi citite în oricare ordine, fără ca unul dintre volume să depindă de celălalt.

Autorul Markus Heitz va veni în persoană în Timșoara și va citi povestea introductivă a seriei DOORS. Lectura bilingvă va avea loc la librăria La Două Bufnițe în data de 20 noiembrie 2018, de la ora 18:30 la 19:30.

 

 

Multe alte cărți de non-ficțiune, benzi desenate, CD-uri, cărți pentru copii și adolescenți

Am mai comandat și multe cărți noi pentru copii și adolescenți, care aduc distracție și suspans! Dintre acestea vom alege câte una pentru ale citi la clubul lunar de lectură. Am primit și cărți de non-ficțiune noi, interesante și care dezbat subiecte actuale. Să nu uităm de noutățile din cadrul benzilor desenate și cărțile audio care pot fi ascultate în timpul lecturii.