FimparaDE: Magical Mystery (reîntoarcerea lui Karl Schmidt)

29 noiembrie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi difuzat fimul Magical Mystery (reîntoarcerea lui Karl Schmidt).

Karl Schmidt suferă de o cădere nervoasă în ziua căderii Zidului Berlinului și ajunge internat la psihiatrie. La mijlocul anilor nouăzeci își întâlnește din nou vechii prieteni, Ferdi și Raimund, care între timp au devenit vedete ale scenei techno germane. În mod ironic, întâlnirea lor are loc într-o instituție de tratament din Hamburg – și e coincidența perfectă pentru Ferdi și Raimund mai ales că ei planuiesc un tur prin Germania și au nevoie de un șofer care trebuie să rămână treaz. Pentru Karl, care între timp a renunțat la toate medicamentele, această călătorie este exact ce are nevoie. 

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 29 noiembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.