Lansare demo aplicație ARound the City

În Anul European al Patrimoniului, Institutul Francez și Centrul Cultural German Timișoara, pregătesc o aplicație inovatoare care să revitalizeze locuri încărcate de istorie din Timișoara. ARound the city app va folosi realitatea augmentată (AR) pentru a face posibilă o experiență 2.0 în descoperirea patrimoniului. Proiectul se desfășoară în 3 orașe din România – București, Cluj-Napoca și Timișoara, fiind inițiat si sprijinit de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez din România și Goethe Institut București. La nivel local, acesta este coordonat de Institutul Francez Timișoara și Centrul Cultural German Timișoara, în parteneriat cu asociația Prin Banat.

Aplicația este dezvoltată de specialiști în IT și de actori din mediul cultural. La Timișoara, organizatorii doresc să implice comunitatea în crearea de conținut și să reflecteze asupra finalității aplicației care îi este destinată, în cadrul unui workshop susținut de specialiști în chestiuni de patrimoniu (6-7 octombrie).

În urma workshop-ului, o versiune demo a aplicației va fi prezentată în cadrul Bienalei timișorene de arhitectură, în 24 octombrie, de la ora 18:30, la Cafeneaua D’arc. Prezentarea demo-ului va fi însoțită de un moment artistic realizat împreună cu asociația Simultan.