Timishort

În perioada 3-7 octombrie, în Timișoara vor fi prezentate peste 70 de scurtmetraje românești și internaționale. Opt categorii de concurs, o competiție națională și internațională, Videorama pentru producții experimentale și categoria TimiKids pentru filme pentru copii, toate acestea la cea de-a zecea ediție Timishort.

Tinerii regizori din Germania și din străinătate sunt din nou în prim-plan la acest festivalul. În categoria internațională vor fi prezentate 19 scurtmetraje din toate colțurile lumii. Cele mai multe vor rula pentru prima dată în România. Producțiile internaționale care vor intra în competiție pentru trofeul Timishort vor putea fi urmărite joi, 4 octombrie, de la 16:30 sau de la ora 20 în Sala 2 a Teatrului Național și precum și sâmbătă, 6 octombrie de la ora 16, respectiv, 18 la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Intrarea costă 5 RON, un abonament la întregul festival este 45 RON. La proiecțiile „TimiKids”, intrarea este gratuită. Programul dar și alte detalii despre festival pot fi găsite pe site-ul www.timishort.ro.