Memoriile Cetății

14 septembrie – 23 septembrie 2018

în parteneriat cu Asociația TM2121

Timp de zece zile, Timișoara devine un spațiu al uniunii și al reinventării sub umbrela culturii. Zece locuri din viitoarea capitală europeană a culturii vor fi gazde pentru artiști, localnici și turiști care vor deveni participanți activi la îmbogățirea memoriei comunității, dar și în procesul de integrare într-o memorie colectivă mai largă, regională, națională și europeană.

Zece module arhitecturale vor fi construite temporar în spații publice din diferite zone ale Timișoarei. Modulele create în aceste zone vor funcționa ca “receptoare” pentru picturi, schițe, arhive fotografice, pagini de texte istorice legate de tema Centenarului și de comunități cu tradiție în orașul nostru, precum și suport pentru informații și probleme zilnice cu care se confruntă cetățenii.

Centrul Cultural German Timișoara va colabora cu elevi de la liceul Nikolaus Lenau din Timișoara și cu artistul Alex Boca creând un spațiu – bibliotecă lângă Facultatea de Arte Plastice. Poezii de Nikolaus Lenau, picturi realizate de copii, texte scrise de către aceștia  inspirate din viața poetului, dialoguri inițiate de Alex Boca, un spațiu primitor și deschis care să aducă lectura mai aproape de publicul timișorean.