Ceau Cinema!

Săptămâna viitoare, între 19 și 22 iulie are loc cea de-a cincea ediție a festivalului de film „Ceau Cinema!”, un festival independent, organizat de asociațiile Marele Ecran și Pelicula Culturală.

Șase filme din Bulgaria, Croația, Italia, Polonia, Slovacia și Ucraina concurează pentru Marele Premiu şi Premiul Publicului la cea de-a cincea ediţie a festivalului.

Juriul format din actrița Alina Grigore, criticul de film Ileana Bîrsab și regizorul Florin Iepan va desemna câştigătorul trofeului Ceau, Cinema!, în valoare de 1.500 de euro. Spectatorii vor vota Premiul Publicului, în valoare de 500 de euro și vor putea participa la o tombolă având ca premiu o bicicletă Pegas.

Printre filme care vor fi proiectate la festival se numara „Out”, primul film al regizorului slovac György Kristóf, „Manuel” (Italia, regia: Dario Albertini) și „Comic Sans” (Croația, regia: Nevio Mrasovic)

Festivalul va avea loc în Timişoara respectiv în Gottlob, prima localitate din mediul rural care a reuşit să-şi reabiliteze cinematograful.

Mai multe informații despre eveniment, precum și programul complet pot fi găsite aici: www.ceaucinema.ro