Expoziție video: Images, Gestures, Memories.

Expoziția Images, Gestures, Memories (în colaborare cu Video Forum n.b.k. (Neuer Berliner Kunstverein)) prezintă perspectivele a șase artiști video, care analizează întâmplări personale, sociale, politice și fictive prin variate abordări și moduri de exprimare. Evenimente istorice sunt povestite din punct de vedere personal, condițiile formării memoriei colective precum și efectul media al imaginilor și folosirea cu scop precis a structurilor narative sunt examinate critic.

Vernisajul va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 19.00 la Ambasada în prezența curatoarei Silke Wittig. Expoziția va putea fi vizitată până la data de 6 iunie.

Artiști: Rosa Barba, Filipa César, Alejandro Cesarco, Laura Horelli, Rabih Mroué, Hito Steyerl

Laura Horelli în You go where you’re sent (2003) și Rabih Mroué în Face A/Face B (2002) analizează povestea propriilor familii, referindu-se la evenimentele politice contemporane și la contextul lor social. În November (2004) Hito Steyerl examinează multiple relații reciproce dintre putere și forme individuale de rezistență. În The Embassy (2011) Filipa César tratează conjuncturile postcoloniale pe care le-a produs istoria recentă a țării ei de baștină, Portugalia. În coproducția n.b.k. Musings (2013) Alejandro Cesarco examinează relația dintre istorie și memorie, cuvânt și imagine, ceea ce se poate spune și ceea ce se poate vedea. În Outwardly from Earth‘s Center (2007) Rosa Barba creează un scenariu fictiv, dar realist, despre o societate aflată într-o situație existențială amenințătoare.  Ea nu relatează o poveste liniară, ci se concentrează pe elemente narative specifice și lasă spectatorii să însăileze o poveste coerentă.

 Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu n.b.k (Neuer Berliner Kunstverein). Asociația n.b.k. (Neuer Berliner Kunstverein) a fost înființată în 1969 cu scopul de a prezenta și a transmite unui public larg arta vizuală contemporană, și de a invita la participare activă la procesele culturale.