Lectură pentru primăvară

Verloren zwischen den Welten. Band 2 de Sara Oliver:

„Teleportorul”, cel care a conectat lumea lui Ve cu o lume paralelă, nu ar mai fi trebuit să funcționeze niciodată. Din senin, Karla, mama lui Ve, ajunge în spital. Ficatul ei a cedat. Și deoarece Karla are o grupă rară de sânge, care poate primi transplant dooar de la anumiți donatori, șansele de a obține un transplant sunt aproape zero. Din cauza asta trebuie să facă zilnic dializă, dar corpul ei nu reacționează prea bine la acest proces. Ve are o idee nebună pentru a găsi cel mai bun donator: dublura Karlei din lumea paralelă. Pentru asta trebuie să repornească teleportatorul și să o aducă  în lumea noastră. O acțiune care presupune numeroase riscuri …

Sara Oliver continuă povestea plină de acțiune din primul volum și tensiunea crește în fiecare pagină.

Verloren zwischen den Welten. Band 2 de Sara Oliver a fost publicată în 2017 în Ravensburg, la editura Ravensburger și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

 

School of the dead. Band 3 – Mein Leben mit Kampfrobotern und Nervensägen de Christian Tielmann și Zapf:

Pentru Max, viața nu este chiar ușoară: la școală nu are doar prieteni foarte buni, ci și destui dușmani. Edgar și domnul Bockmann , profesorul Zombie, se asigură să îi facă lui Max fiecare zi de școală un coșmar. Din fericire vine rândul săptămânii de proiecte, ceea ce înseamnă o săptămână întreagă fără lecții. Elevii trebuie să formeze echipe și să lucreze la un proiect pe care trebuie să îl aleagă chiar ei. Proiectul poate fi despre orice:  de la o grupă de cântăreți până la construcția de roboți. Max și prietenii lui nici nu vor să audă de cântat mai ales că ar trebui să își scrie singuri cântecele și să le interpreteze în fața întregii școli. Din păcate, benzi desenate poate să deseneze doar Max, așa că cei trei aleg să se ocupe de proiectul cu roboți…

School of the dead. Band 3 – Mein Leben mit Kampfrobotern und Nervensägen de Christian Tielmann și Zapf e un volum publicat de editura Carlsen din Hamburg în 2017 și poate fi împrumutat de la biblioteca noastră.

Splitter im Auge de Norbert Horst:

Detectivul Steiger nu poate renunța. Răufăcătorul a fost trimis în închisoare pe viață datorită urmelor de ADN și de fibre descoperite la locul faptei – în cazul crimei unei fete minore. Dar Steiger are în continuare sentimentul că ceva nu e în regulă. Are impresia că lipsește un al doilea infractor, partenerul criminalului. Deși nu existau dovezi clare în momentul în care cazul a fost închis, Steiger vrea să revizuiască dosarul. Și într-adevăr, el descoperă ceva ciudat: un sms pe care fata îl trimisese prietenei ei, în care cerea ajutor – într-un moment în care infractorul se afla în custodia poliției. Și asta este doar prima dovadă că infractorul ar avea și un partener.

Romanul Splitter im Auge de Norbert Horst a fost publicat la editura Goldmann în München în 2011 și este disponibil la biblioteca noastră.

 

Professor Astrokatz – Universum ohne Grenzen de Dr. Dominic Walliman și Ben Newman:

Universul este infinit și destul de complicat. Dar profesorul Astrokatz nu se teme de asta și încearcă să rezolve misterele universului. Începe cu Big Bang-ul și explică și modul în care blocurile de materie s-au răspândit prin univers. Descrie și felul în care au fost create stelele și care sunt diferitele tipuri. Și galaxia noastră are o mulțime de secrete pe care profesorul Astrokatz ni le dezvăluie. Astfel aflăm cum se  rotește pământul, de ce există fazele lunii și cum se apare o eclipsă de soare.

 Professor Astrokatz – Universum ohne Grenzen de Dr. Dominic Walliman și Ben Newman a fost publicată la editura NordSüd în Zurich în 2014 și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.