Cărți noi la bibliotecă

Mit einer Katze nach Paris de Angelika Glitz și Joëlle Tourlonias:

Cel mai mic șoricel din familie, Roland, are în sfârșit voie să meargă singur să-și cumpere o baghetă.  Cele trei surori îl avertizează că este periculos afară, mai ales când în jur sunt și mâțe obraznice. Ele îi dau un fluier ca să-l folosească dacă are nevoie de ajutor. Roland se simte însă încrezător și îl aruncă. Nici nu a apucat să iasă bine din casă că e răpit de o mâță cu ochi verzi și obraznici. Pisica e flămândă tare și e clar că Roland este în pericol. Încearcă să scape de ea cumpărându-i cireșe amare. Cireșele sunt bune și îi plac, dar ea tot nu vrea să renunțe la Roland. Așa că îl urcă în mașină și pleacă amândoi la… Paris !

Angelika Glitz a scris o poveste plină de sensibilitate despre dragoste – o iubire neașteptată între o pisică și un șoarece.

Mit einer Katze nach Paris de Angelika Glitz și Joëlle Tourlonias a apărut în 2017 la Frankfurt am Main la editura Fischer Sauerländer  și este disponibilă în biblioteca noastră.

 

Stress and the City: Warum Städte uns krank machen. Und warum sie trotzdem gut für uns sind de Mazda Adli:

Zgomot, trafic, poluare , înstrăinare – toți cei care trăiesc într-un oraș mare se luptă zilnic cu acești factori de stres. Ce influență are aceasta asupra stării noastre de bine și nu în ultimul rând asupra sănătății noastre ne explică detaliat Mazda Adli  în cartea sa. El consideră că orașul are o serie de avantaje care sunt puse în balanță cu dezavantajele. Cu o mulțime de exemple din diverse studii, dar și din experiența personală, psihoterapeutul Adli prezintă o imagine clară a vieții într-un oraș. Pentru ca imaginea să fie completă, cartea conține și o serie de interviuri cu diverse persoane. O carte pe care fiecare persoană care locuiește într-un oraș ar trebui să o citească.

Cartea Stress and the City: Warum Städte uns krank machen. Und warum sie trotzdem gut für uns sind de Mazda Adli a fost publicată la editura Bertelsmann din München în 2017 și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

Früher war alles schlechter: warum es uns trotz Kriegen, Krankheiten und Katastrophen immer besser geht de Guido Mingels

În ultima vreme, lumea pare a fi cu susul în jos: război în Siria, Brexit, un președinte iresponsabil în SUA, Turcia e dictatură, schimbări climatice, catastrofe aeriene… Dacă citiți titlurile din media, zi de zi, e ușor să cazi în depresie și să ai sentimentul că urmează sfârșitul lumii. Guido Mingels ne demonstrează însă că este doar o chestiune de perspectivă. În ultimele decenii, în ciuda oricăror aspecte negative, omenirea a făcut progrese uimitoare. Dacă vezi cifrele, acest aspect e mult mai clar: multe dintre bolile care au ucis cândva milioane de oameni au fost eradicate; pădurile din Germania sunt cu un milion de hectare mai mari decât în ​​1970; numărul deceselor cauzate de accidente rutiere a scăzut radical din anii 90; anul 2015 a fost declarat ca fiind cel mai sigur an din istoria aviației: din cinci milioane de zboruri, doar unul s-a sfârșit cu un accident mortal.

Statisticile, cifrele, ne arată clar că omenirea este pe calea cea bună iar progresul este evident. Avem multe aspecte care necesită îmbunătățire, dar tendința este pozitivă. Aceasta este una dintre cărțile pe care oamenii ar trebui să le citească: pentru că te face să vezi, cu speranță, partea bună a lucrurilor și să uiți puțin de toate relele care se întâmplă.

Romanul lui Guido Mingels a apărut la München în 2017 la editura Anstalt și este disponibil în biblioteca noastră.