FilmparaDE: Statul împotriva lui Fritz Bauer

15 februarie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Lars Kraume, „Statul împotriva lui Fritz Bauer” (2015).

„La doisprezece ani de la sfârșitul perioadei naziste, Republica Federală Germania este încă la început și majoritatea cetățenilor doresc pur și simplu să lase în urmă ororile războiului și ale nazismului. Procurorul General Fritz Bauer (Burghart Klaußner) însă nu e de aceași părere, în 1957 el primește informații importante despre locul unde se află fostul comandat SS, Adolf Eichmann. Bauer dorește să-l aducă pe Eichmann în fața justiției, dar în încercările sale este mereu obstrucționat și asta chiar din cele mai înalte cercuri.”

 Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 15 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.