FilmparaDE: Phoenix

1 februarie 2018 | 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului Christian Petzold, „Phoenix” (2014).

La scurt timp după cel de-al doilea război mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, marcată de leziunile faciale grave suferite într-un lagăr de concentrare. Fostul ei soț, Johnny, nu știe că ea a supraviețuit. Nelly îl caută, deși prietena ei Lene e convinsă că el a trădat-o și a dat-o pe mâna naziștilor. Johnny însă nu o recunoaște; el doar observă o asemănare și vrea să profite de acest lucru: Nelly ar trebui să joace rolul soției, astfel încât el primească averea celei pe care el o crede moartă. Phoenix e povestea unei întoarceri și a unei  identități pierdute pentru totdeauna.

 Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 1 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.