Cele mai bune cărți pentru ianuarie

School of the dead. Band 1 – Mein Leben mit Zombies und Kürbisbomben de Christian Tielmann und Zapf:

Pentru Max viața nu e ușoară. El este în clasa a cincea și merge la o școală nouă. În autobuzul școlii îl întâlnește pe Edgar și pe gașca lui, care îl consideră pe Max inamic din motive prostești. Dar Max nu se lasă intimidat. Din fericire, prietenii lui de-o viață vin și ei la noua școală: Nico și Jamal.

Cu ilustrații pline de umor, parte a narațiunii, Tielmann și Zapf desenează viața plină de aventuri a unui copil de 11 ani care nu mai înțelege lumea.

School of the dead. Band 1 – Mein Leben mit Zombies und Kürbisbomben de Christian Tielmann și Zapf a fost publicată la editura Carlsen, la Hamburg în 2016 și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

Luna und der Katzenbär deUdo Weigelt și Joëlle Tourlonias:

Luna s-a mutat cu familia ei într-o casă nouă. Toate lucrurile ei se află acum în cutii de carton uriașe: cu greu reușește să găsească ceva. Jucăria ei preferată, de exemplu, nu e de găsit nicăieri ! Ninchen, animăluțul ei de pluș, a ajutat-o întotdeauna ​​să adoarmă. Când despachetează, Luna dă peste o creatură ciudată: un ursuleț-pisică de pluș obraznic. Se numește Karlo și a mâncat toți ursuleții de gumă ai Lunei.

Ca întotdeauna, ilustrațiile lui Joëlle Tourlonias dau viață unei povești despre prietenie și fantezie.

Luna und das Katzenbär de Udo Weigelt și Joëlle Tourlonias a apărut la München la editura CBJ în 2016 și este disponibilă pentru împrumut în biblioteca Centrului Cultural German.

Ferdinand der Reporterhund. Band 4 de Flix și Ruthe

Ferdinand este un reporter foarte inteligent: el poate scrie articole despre orice subiect. De asemenea, se distrează de minune mai ales când realizează interviuri sau cercetează subiecte la locație. Din păcate, slujba lui nu este lipsită de stres: redactorul-șef îl ceartă des și îi dă deadlines foarte strânse pentru ce are de făcut.

Flix și Ruthe scriu un o carte de benzi desenate foarte amuzante pentru copii.

Ferdinand der Reporterhund. Band 4 de Flix și Ruthe a fost publicată la editura Carlsen, la Hamburg în 2017 și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.