Lectură pentru iarnă

Elanus de Ursula Poznanski:

Jona își începe studiile la o universitate de elită, chiar dacă are doar 17 ani. El a primit o bursă pentru că are cunoștințe foarte bune de matematică și tehnologie și e văzut ca un copil minune. Jona nu se poate adapta la familia gazdă unde locuiește. Încercând să strângă mai multe informații despre colegii cu care încearcă să se împrietenească, Jona își trimite drona,  numită Elanus, să-i urmărească. Dar într-o seară, cu ajutorul dronei, Jona descoperă ceva. Ceva care nu este neapărat extraordinar, dar care îl face să pregătească o glumă aparent inocentă. În ziua următoare, unul dintre profesori este găsit spânzurat într-o sală de clasă. Sinucidere. Jonas începe să înțeleagă că gluma sa inofensivă a fost de fapt ca o înțepătură într-un cui de viespi. Și că viața lui este în pericol.

Un thriller pentru adolescenți, care lasă cititorii fără suflare. Deși romanul începe lent și aproape fără răsturnări de situație, ritmul devine tot mai rapid.

Elanus a fost publicat în 2016 la editura Loewe, Bindlach și poate fi împrumutat de la biblioteca noastră.

 

 

Elefantastische Weihnachten: Expedition zum Nordpol de Michael Engler, ilustrată de Joëlle Tourlonias:

Luise și Anton nu pot se pot pune de acord: cine aduce totuși darurile de Crăciun: Îngerul Crăciunului sau Moș Crăciun? Lui Timbo, elefănțelul de pluș, nu îi pasă, el vrea doar să-și primească darurile, indiferent cine le aduce. Cei trei urcă în sania mobilă « Fli-Schwimm »

și pornesc în aventură : vor doar să descopere cine aduce darurile ! Ei zboară însă mult prea repede și nu apucă să vadă  bine figurile îmbrăcate în roșu care apar în calea lor și dispar la fel de rapid.

Michael Engler și Joëlle Tourlonias au creat o nouă poveste plină de aventuri !

Elefantastische Weihnachten: Expedition zum Nordpol de Michael Engler și ilustrată de Joëlle Tourlonias a fost publicată în 2017, la editura Annette Betz din Berlin și poate fi împrumutat de la biblioteca noastră.

Der Nabel der Welt de Catalin Dorian Florescu:

Undeva, nu așa departe, există o țară – încă parte a Europei – unde se desfășoară poveștile celor mai diverse personaje. Unul are douăzeci și șase de ani, trăiește încă împreună cu bunica lui și își măsoară în fiecare zi tensiunea arterială – cu aparatul trimis de mama lui din Austria. Altul o vede pe mama lui care face curățenie generală în casă, chiar înainte de a fugi în vest, în 1982, pentru ca atunci când cineva o să descopere că ei nu mai vin înapoi să nu creadă despre ea că n-ar fi fost o gospodină bună.

Der Nabel der Welt este primul volum narativ al lui Florescu. În nouă povestiri, el construiește o perspectivă unică: poveștile nespuse ale celor mulți care ar dori să renunțe la viața lor veche pentru a ajunge în sfârșit la buricul pământului – pentru că doar acolo poți fi cu adevărat fericit.

Der Nabel der Welt de Cătălin Dorian Florescu a fost publicată la Munchen, la editura C. H. Beck și este disponibilă în biblioteca noastră.