FilmparaDE: Între lumi

7 decembrie 2017, ora 18:30, ceainăria Cărturești (strada Mercy nr. 7)

O prietenie neobișnuită în Afghanistan, o țară în criză: Căștigătoarea premiului Deutscher FilmpreisFeo Aladag, povestește în drama „Între lumi” povestea unui soldat german și a interpretului său – ambii încearcă să se confrunte cu traumele lor.

Soldatul german Jesper (Ronald Zehrfeld) se reîntoarce în armată și primește ordinul să apere în Afghanistan împreună cu batalionul său un sat, pe care talibanii vor să pună stăpănire. Tânărul afgan Tarik (Mohsin Ahmady) este luat ca interpret. Jesper încearcă cu ajutorul lui Tarik să câștige încrederea locuitorilor precum și a miliției afgane, însă diferențele dintre cele două lumi sunt foarte mari. În Jesper colidează constant conștiința lui cu ordinele date de superiorăii săi. Amenințat fiind de talibani deoarece lucrează pentru nemți, Tarik vrea să-și ducă soră în siguranță, însă lucrurile scpă de sub control.

Feo Aladag a realizat filmul în calitate de scenaristă, regizoare și producătoare în locuri din Afghanistan. Ea a decis să filmeze tocmai în țara de conflict, în ciuda obstacolelor și rezervelor, pe care le avea inițial. Povestea despre prietenia neobișnuită dintre un soldat german și un traducător afgan este foarte actuală: trupele germane s-au retras din Afghanistan în 2014, lăsând fără protecție numeroși funcționari, care actualmente sunt considerați în țara lor colaboratori ai dușmanului.

Proiectăm drama în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 7 decembrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Intrarea este liberă.