Recomandări pentru weekend

Der Buchstabenzauberer de Paul Maar:

Într-un luminiș din pădure trăiește un vrăjitor. Casa lui e înconjurată de flori ciudate. Nici un copil nu are voie să meargă acolo – părinții le-au interzis. Dar Leo este foarte curios. El vrea să știe de ce nu are voie să meargă în casa din pădure. În curând află că vrăjitorul are puterea foarte periculoasă de a vrăji cuvinte. Lui Leo însă nu-i este deloc frică așa că decide să meargă în pădure…

Der Buchstabenzauberer este cartea perfectă pentru cititorii începători: copiii învață că fiecare literă joacă un rol foarte important. Dacă cineva nu pronunță totul corect, din gard se face fard, din vas se face nas și așa mai departe. Jocul de cuvinte este interesant și instructiv de asemenea, ilustrațiile înfățișează aceste jocuri ad literam. La sfârșitul cărții, există și o serie de exerciții distractive pentru „cititorii profesioniști”. Lectura cărții este foarte distractivă!

Cartea a apărut în 2014 la editura Oetinger din Hamburg și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

^91A4C0D0B33D810F4325B93007802F4FC80392D80CD196CCBB^pimgpsh_fullsize_distr

Die Drei ??? Kids: Strandpiraten de Ulf Blanck:

E vară. Justus își petrece vacanța de vară la mătușa sa, Mathilda. Prietenii săi, Peter și Bob vin și ei în vizită. Împreună îl ajuta pe unchiul Titus la descărcat – acesta a cumpărat din piață multe cutii-surpriză: cu siguranță se găsesc în ele tot felul de lucruri. Într-una din aceste cutii, Peter găsește un vapor într-o sticlă murdară. Înainte să apuce să o curețe, acesta cade pe jos. Sticla se sparge, vaporul se rupe în două. Dar în interiorul vaporului Justus găsește o bucată de hârtie pe care e desenată o hartă a comorii …

Aventura este plină de umor și seriozitate în același timp. Cei trei tineri detectivi rezolvă cazul mult mai repede decât comisarul Reynolds, care mereu scrie rapoarte, în loc să efectueze o anchetă reală la locul crimei. Cu toate acestea, comisarul apare la momentul potrivit și îi salvează cei trei. O carte plină de răsturnări neașteptate!

Die Drei ??? Kids: Strandpiraten de Ulf Blanck a fost publicată în 2014 la editura Kosmos în Stuttgart și poate fi împrumutată de la biblioteca noastră.

^A481AD6438F0B169A7106E6130403FBBB7EB98E79E68079ECA^pimgpsh_fullsize_distr