FilmparaDE: Pe când visam

26 octombrie 2017, ora 18:30 | Ceainăria Librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7)

RDG-ul nu mai era, iar ei au fost lăsați în urmă: Regizorul Andreas Dresen povestește în „Pe când visam” cu mult umor și afecțiune povestea adolescenților Dani, Mark, Rico, Pitbull și Paul – cinci prieteni care sunt nevoiți să crească singuri în Leipzig la începutul anilor 90.

Este o perioadă tulburătoare în Germania de Est. Sunt ani în care regimurile și societățile intră în coliziune și nimic nu pare imposibil. Dani, Mark, Rico, Pittbull și Paul au 13 ani pe când povestea lor începe în RDG și 17 când aceasta ia sfârșit în noua Germanie. Băieții încearcă tot ce se poate: fură mașini, consumă droguri și deschid propria discotecă – un club de tehno. Confruntări cu neonaziștii, speranța lui Rico de a face carieră în box și a lui Dani să-și găsească marea iubire alături de Sternchen – toate acestea pavează drumul spre eșec.

Andreas Dresen a adaptat cu putere, sălbăticie și tandrețe romanul lui Clemens MeyerPe când visam„. Scenariul a fost scris de Wolfgang Kohlhaase. După „Vara, în fața balconului” și „Whisky cu vodcă” aceasta este a treia colaborare a sa cu Andreas Dresen. „Pe când visam” a fost selectat pentru competiție la Berlinale 2015.

Noi proiectăm drama în varianta originală cu subtitrare în limba engleză pe 26 octombrie de la ora 18.30, în ceainăria librăriei Cărturești (strada Mercy nr. 7).

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt prezentate cu sprijinul Goethe-Institut. Intrarea este liberă.