Art Encounters 2017

30.09.2017 – 5.11.2017, Timișoara & Arad

Pentru a doua ediție a bienalei Art Encounters sub titlul Life a User’s Manual [Viața – mod de întrebuințare] , curatorii Ami Barak și Diana Marincu își propun să caute și să inventarieze porțiuni din realitatea cotidiană, urmărind modurile în care artiștii contemporani se confruntă cu realitatea zilnică, dev21427455_830208977169699_2087030814140830420_oenită din ce în ce mai instabilă.

Precum în romanul lui George Perec, La vie mode d’emploi [Viața – mod de întrebuințare], care a inspirat titlul temei centrale a evenimentului, vor fi prezentate fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață. Este vorba de a înțelege și de a descrie prin operele și acțiunile artiștilor invitați nu ideea de totalitate, ci detaliile semnificative care pot răsturna o situație. Așa cum spunea artistul fluxus Robert Filliou, „Arta este ceea ce face viața mai interesantă decât arta”.

Art Encounters aduce la un loc o grupă impresionată de artiști contemporani și se va desfășura în mai multe spații din Timișoara și Arad, conectând cele două orașe, de la cartiere la comunități. Expoziția centrală, Viața – mod de întrebuințare, va avea loc în cinci spații: Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de artă Arad, Halele Timco, dar și două locuri noi pe harta bienalei: Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” – fostul depou RATT de pe bulevardul Take Ionescu – și Casa ISHO, aflată în proximitate. Un eveniment temporar va avea loc la Uzina de apă Urseni.

Mai multe informații precum și programul detaliat : www.artencounters.ro