FilmparaDE: „Deine Schönheit ist nichts wert” (2012)

Centrul Cultural German Timişoara, lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi Librăria Cărtureşti vă invită la o nouă serie de proiecţii de filme germane, intitulată „FilmparaDE“. Seria de filme germane este o paradă a filmelor germane actuale și acoperă o gamă largă de subiecte. Fie că este vorba despre comedii, ecranizări ale unor romane celebre sau drame, scopul seriei de filme este de a oferi o privire de ansamblu asupra scenei cinematografice germane din ultimul deceniu și de a evidenția particularitățile filmului german.

Seria va debuta în data de 4 octombrie 2018, la ora 18:30, cu drama comedie „Deine Schönheit ist nichts wert” (2012) în regia lui Hüseyin Tabak.

Veysel (12 ani) e pe jumătate kurd, jumătate turc și a fugit împreună cu familia sa din Turcia în Austria. La școală, băiatul timid e lăsat pe dinafară din cauza faptului că nu vorbește limba germană. În Viena, Veysel își trăiește prima iubire dar e urmărit mereu de teama că familia lui va fi deportată.  Reușește să depășească frica de a vorbi în limba germană când trebuie să recite o poezie în fața clasei și pentru asta decide să traducă versurile lui Asik Veysel: „Frumusețea ta nu merită nimic”.  De fapt, el vrea să o impresioneze pe Ana dar brusc începe o luptă între noua și vechea țară iar visul lui Veysel pare să se sfărâme.

Anul acesta vor mai fi proiectate următoarele filme:

1 noiembrie: Zerrumpelt Herz (2013-14), Regia: Timm Kröger
15 noiembrie: Verfehlung (2014-2015), Regia: Gerd Schneider
29 noiembrie: Magical Mystery: oder die Rückkehr des Karl Schmidt (2016/17), Regia: Arne Feldhusen
13 decembrie: Western (2017), Regia: Valeska Griesbach