Lecturi pentru luna septembrie

Elefantastic în Africa! de Michael Engler și Joëlle Tourlnias:

Anton nu aude ce-i spune mama despre un pachet pe care trebuie să-l ducă la vecinii de sus. E prea ocupat să deseneze o hartă a comorilor. După un timp, iese din cameră și găsește pachetul pe coridor. Dar cum nu-și amintește ce trebuia să facă cu el, crede că e un cadou pe care-l deschide: în interior este o jucărie mare de pluș. Mai exact, un elefant care poate să vorbească. Anton este foarte curios; vrea să știe totul despre Africa și îi place să-l audă pe elefant povestind. Împreună călătoresc prin continentul misterios …

Michael Engler le oferă copiilor ocazia de a-și trezi imaginația. Din cartea aceasta, micuții cititori află că nu trebuie să părăsești casa pentru a porni înspre aventuri incredibile. Ilustrațiile drăgălașe ale lui Joëlle Tourlonias oferă un alt impuls pentru imaginația cititorului: se poate vedea cum dulapul din cameră se transformă în Kilimanjaro sau cum o junglă sălbatică se ascunde sub pat. Recomandată pentru toate vârstele!

Michael Engler și Livia Coloji, care o va înlocui la Timișoara pe ilustratoarea Joëlle Tourlonias, vor citi și vor desena în data de 20 septembrie la librăria Două Bufnițe! Centrul Cultural German vă invită la librăria La Două Bufnițe la ora 18.30. Lectura va fi bilingvă. Intrarea este gratuită mulțumită partenerilor noștri: Institutul Goethe și librăria La Două Bufnițe.

Elefantastisch: Auf nach Afrika! A fost publicată la Berlin în 2018 la editura Annette Betz. În 2016 a fost tradusă în limba română editura Univers Enciclopedic. Ambele volume pot fi împrumutate de la biblioteca Centrului Cultural German.

Aventură elefantastică: Vânătoare de comori în Africa de Michael Engler și Joëlle Tourlonias:

Aventurile elefantastice continuă! De data aceasta este și Luise, vecina lui Anton, prezentă. Într-o zi ploioasă, când nu poți face multe, Anton găsește o hartă de comori. Timbo, elefantul de pluș vorbitor, recunoaște muntele în care se presupune că este comoara. Acesta este chiar în Africa. Înainte ca Anton și Timbo să pornească la drum, apare și Luise. Cei trei se suie în Fli-Fa-Schwimm-Mobil și pleacă! Cu acest vehicul ciudat urcă munți înalți, se scufundă în mare și zboară peste deșert. Încet încet se apropie de comoara legendară …

Elefantastisch: Schatzsuche in Afrika a fost publicată la Berlin la editura Annette Betz în 2015. În 2016 a fost tradusă în limba română la editura  Univers Enciclopedic. Ambele pot fi împrumutate de la biblioteca Centrului Cultural German.

Woodwalkers: Carags Verwandlung de Katja Brandis:

Carag este un tip special de leu de munte: se poate transforma într-o ființă umană.

Katja Brandis portretizează povestea sălbatică a lui Carag din perspectiva lui. Descoperim lumea unui leu de munte, dar și a unui Wookwalker. Cum se vede lumea oamenilor când crești în pădure? Cum te simți când te transformi? Observăm lumea dintr-o nouă perspectivă, iar fiecare se poate regăsi în acest personaj: uneori, chiar ca om, e dificil să trăiești printre oameni. Ilustrațiile Claudiei Carls au și ele ceva de spus despre roman. Ele îl ajută pe cititor să pătrundă mai adânc în lumea uitmitoare a lui Carag. O poveste sălbatic de captivantă!

Woodwalkers: Carags Verwandlung de Katja Brandis a fost publicată la Würzburg la editura Arena în 2016 și este disponibilă în biblioteca noastră.

 

Woodwalkers: Gefährliche Freundschaft de Katja Brandis

Aventurile lui Carag merg mai departe. Cel de-al doilea an la liceul Clearwater aduce pentru tânărul Woodwalker o mulțime de surprize.

Katja Brandis continuă să dezvăluie lumea unui Woodwalker: apar fețe și situații noi, la care trebuie să se obișnuiască personajele deja cunoscute. Lumea animalelor și lumea oamenilor se izbesc una de cealaltă. Woodwalkers în formă de animal răpesc oameni, luptă unul împotriva altuia… Poliția oamenilor este lipsită de putere, întreaga poveste nu are nici un sens pentru ei. Cititorii sunt prinși în conflicte și sunt la fel de surprinși ca și Carag de fiecare întorsătură de situație.

Woodwalkers: Gefährliche Freundschaft de Katja Brandis a fost publicată la Würzburg la editura Arena în 2017 și este disponibilă în biblioteca noastră.