TestDaF

Examenul TestDaF este un examen internațional de competență linvistică elaborat dupa standarde exigente de calitate de către TestDaF-Institut din Bochum/Germania al cărui scop este dovedirea cunoștințelor de limba germană și se adresează în special celor care vizează admiterea la o universitate sau facultate germană.

Dintre cele în total șase perioade de examinare pe an, Centrul Cultural German Timișoara găzduiește trei examene, iar celălalte trei le oferă în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Taxa de examinare este de 145,- Euro și se achită cu cardul odată cu înscrierea. Înscrierile pentru examen precum și plata taxei se efectuează exclusiv online pe www.testdaf.de. Pentru a vă înscrie online apăsați aiciPerioadele de înscriere și regulamentul de desfășurare a examenului le puteți găsi pe pagina menționată mai sus.

Responsabil Test DaF la Centrul Cultural German Timișoara este dl. Arnold Schlachter – a.schlachter@ccgtm.ro .

Centrul Cultural German Timișoara a devenit centru licențiat de testare pentru examenul TestDaF in luna august 2013 și oferă în colaborare cu Lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica sesiuni de examinare la intervale regulate.

Informații suplimentare puteți obține contactând-o pe doamna Sabina De Carlo, lector DAAD în cadrul Universității Politehnica Timișoara, la adresa decarlo@daad.ro.

TestDaF se adresează celora care

  • vizează admiterea la o facultate din Republica Federală Germania și au nevoie pentru aceasta de un certificat de competență lingvistică
  • au nevoie să dovedească cunoștințele lor de limba germană în țara de origine
  • doresc să aplice pentru o bursă de cercetare la o universitate sau o facultate în Germania și doresc să își verifice cuoștințele de limba germană
  • doresc să își urmeze studiile în Germania prin participarea la programe de studiu ale Uniunii Europene și au nevoie la sfârșitul șederii de un certificat de competență lingvistică