Cărți pentru vacanța de vară

No Borders de Michael Barck:

În cartea de benzi desenate No Borders este vorba de un hacktivist, care în anul 2040 a descoperit că poate călători în timp. Pentru că are această posibilitate, el încearcă să prevină apariția supravegherii totale. În 2025 avusese loc un atac terorist devastator care a distrus o metropolă în întregime. Acela a fost momentul în care un nou motor de căutare a fost lansat, un motor de căutare care putea identifica fiecare utilizator. Astfel, au putut fi identificate din timp grupurile teroriste și activitățile lor au putut fi împiedicate. În același timp, însă, super-mașina de căutare a permis apariția unei dictaturi în care pentru orice căutare simplă pe internet, oamenii riscau să intre la închisoare și unde toți se aflau sub o permanentă observație.

Heute ist leider schlecht. Beschwerden ans Leben de Ronja von Rönne:

Pozitivismul este supraevaluat. în orice caz, asta rezultă din textele scrise de Ronja von  Rönne. Toți avem uneori zile neproductive și nefericite. Ca mine astăzi, spre exemplu. Am rezolvat tot ce aveam de rezolvat – scris e-mail-uri și alte mărunțișuri – într-o oră  pentru că mi-am pus în minte să am o zi productivă.  Dar apoi s-a întâmplat ceva: am început să citesc această carte. Da, în cele din urmă (după ce am citit mai mult de jumătate din carte, deși plănuisem să citesc numai câteva dintre textele scurte) mi-am seama ce pot scrie despre această lectură: această carte este despre toate lucrurile de care ne-am săturat ! O consolare pentru cei care pur și simplu nu pot fi zilnic pozitivi și productivi. O lectură absolut recomandată ! De ce? Asta va trebui să descoperiți singuri!

Wohlstand von TeMel:

Mirabelle este o chelneriță tânără din viitorul nu prea îndepărtat – și prin ochii ei vom afla povestea unui regim totalitar. Este anul 2033. După o criză în 2024, a fost fondată Autoritatea de Asigurare a Prosperității.  Chiar de la început această autoritate și-a arătat partea  întunecată: cetățenii care nu mai puteau munci  erau fost forțați să se sinucidă. Încet, dar sigur, au fost stabilite așa-numitele “Centre Thanatos”: locuri în erau trimiși oamenii “neproductivi” pentru a se sinucide. Mirabelle încearcă să trăiască totuși cumva în această lume; dar problemele se adună și rațiunea e pe cale de a claca…

Don Quijote von Flix:

Alonso Quijano, numele real a lui Don Quijote, nu este altceva decât un bătrân cetățean nervos: el scrie scrisori către FAZ să nu mai publice benzi desenate și este împotriva construcției de ferme eoliene în dragul lui  Toboskow. Dragostea lui, Dulcineea, este o pisică obraznică care mereu fuge. Sancho este de fapt nepotul lui Alonso și se crede Batman, cavalerul întunecat. Împreună, cei doi sunt de neoprit.

Pentru recenziile complete puteți asculta în fiecare miercuri emisiunea în limba germană de la Radio Timișoara între orele 13.00 – 14.00 (frecvența 630 Khz AM) și 19.00 – 20.00 (frecvența 105,9 Mhz FM) sau pe livestream. Emisiunile deja difuzate sunt valabile online la orice oră.