FilmparaDE: After Spring comes Fall

25 mai, ora 18.30 | Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7

Regie: Daniel Carsenty, 90 Min., 2015

Original (kurdă, arabă, engleză, germană) cu subtitrare în limba engleză.

Filmul prezintă viața refugiaților kurzi din Germania, care se află sub influența trădării, a colaborării și violenței. O femeie kurdă pe nume Mina a fugit din Siria după ce cartierul său a fost atacat de armată și soțul ei a fost rănit grav. Odată ajunsă la Berlin, ea începe să își construiască o viață nouă, în ilegalitate. Transferă în mod regulat o parte din banii pe care îi câștigă familiei din Siria, pentru a finanța tratamentul medical al soțului ei. Serviciul de securitate sirian urmărește transferurile, găsind-o în cele din urmă și obligând-o să lucreze ca informator pentru ei. De-a lungul timpului, Mina câștigă încrederea opoziției siriene și profită de acest lucru pentru a transmite ofițerilor sirieni informații despre opoziție.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 25 mai de la ora 18:30. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

after_spring