Concert: Mynth (Austria)

Joi, 6 aprilie, ora 19 | Cuib dArte

Și la ediția cu numărul 13, seara austriacă aduce publicului un concert. De data aceasta e vorba de formația de muzică electronică Mynth din Salzburg care va concerta la Cuib d’Arte începând cu ora 19.

0G3B3439Mynth – adică  frații Giovanna și Mario Fartacek din Salzburg, combină  sunete provocatoare de trip-hop și sintetizate. Diferitele nuanțe de melancolie sunt integrate în peisaje și mai apoi, pictate cu o voce delicată, în imagini sonore învăluitoare. E destulă contradicție între cei doi frați, în pofida faptului că sunt gemeni: Mario lucrează foarte bine în condiții de stres, iubește acțiunea și gândește muzica în cele mai ciudate locuri. La polul opus, Giovanna iubește calmul și a scris majoritatea versurilor în liniștea pădurilor din împrejurimile orașului Salzburg.

Titlul albumului lor de debut, Plaat II, care a fost lansat în februarie 2016 la Seayou Records, ne vorbește despre legătura specială a gemenilor Giovanna și Mario. Muzica Mynth, un downtempo minimalist, plutește într-o atmosferă specială, undeva între Nine Inch Nails, Portishead, Laurie Anderson si Caribou.

Evenimentul este organizat de Lectoratul Austriac din cadrul Universității de Vest din Timișoara cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București. Intrarea este liberă.

cafek_cover