Festivalul de Film Internațional: CINECULTURA

20-25 martie 2017, Aula Magna, Universitatea de Vest din Timișoara

6 zile, 11 filme, 10 limbi – la sfârșitul lui martie Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara se transformă din nou într-o sală de cinema pentru o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film CINECULTURA. Aflat la cea de-a opta ediție, festivalul organizat de către lectorii de limbi străine și de limba română pentru străini, de la Universitatea de Vest și de la Universitatea Politehnica, precum și de către voluntari, se va desfășura în acest an, în perioada 20-25 martie 2017. Intrarea este liberă la toate filmele.

Deschiderea festivalului va avea loc luni, 20 martie, la ora 19:00 și va sta sub semnul filmului românesc, Ioana Duda va prezenta filmul „Cel Ales”, de Cristian Comeagă. Programul va include filme din Austria, Franța, Germania, Italia, Peru,
Portugalia, Serbia, Spania și – pentru prima dată la Cinecultura – din Bulgaria și Rusia.

Două filme de limba germană vor fi prezente în acest an la festival, unul din Germania și unul din Austria. Marți, 21 martie, de la ora 20.00 va fi proiectat filmul „Victoria” al regizorului Sebastian Schipper, câștigătorul ursului de argint din cadrul Berlinalei 2015.
“Maikäfer Flieg”, filmul austriac va fi prezentat vineri, 24 martie, de la ora 18:00. Filmul este o adaptare după faimoasa carte pentru copii, a autoarei Christine Nöstlinger și descrie ultimele zile ale războiului din Viena anului 1945.

Filmele vor fi difuzate în limbile originale, cu subtitrări în română sau în engleză.

Pentru mai multe informații și programul complet al festivalului, vă rugăm să accesați: www.cinecultura.ro.