Expoziție Viorel Toma | Muzeul de Artă Timișoara

Joi, 23 februarie 2017, de la ora ora 18.00, la Muzeul de Artă Timișoara, Palatul Baroc din Piaţa Unirii nr.1, are loc vernisajul expoziției de pictură Viorel Toma.

Expoziția va fi vernisată de către prof. dr. Victor Neumann – director al Muzeului de Artă Timișoara. Evenimentul va fi marcat de un concert de muzică ambientală compusă de Ilie Stepan, în interpretarea lui Ilie Stepan și Horia Crișovan.

Expoziția găzduită de Muzeul de Artă Timișoara prezintă în premieră diferitele etape din viața și arta pictorului Viorel Toma cuprinsă între anii 1982-2016. Pe simeze sunt desfășurate lucrări de pictură în ulei pe pânză, acuarelă, desen și caligrafie, relevând un demers conceptual unic în peisajul artistic actual.

Viorel Toma a studiat arta plastică la Timișoara și Cluj, sub îndrumarea maestrului Julius Podlipny. Începând cu anii ’80, Toma se dedică picturii, căreia îi rămâne fidel până astăzi. Numeroase expoziții în țară și în străinătate (Ungaria, Polonia, Austria, Italia, Olanda, Norvegia etc.) i-au sporit notorietatea. A fost distins cu numeroase premii.

Expoziția Viorel Toma va fi deschisă publicului până în data de 15 aprilie 2017.

afis_mail2