FilmparaDE: The Cut

2 martie, ora 18.30 Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7

Regie: Fatih Akin (135 min., 2013, 2014)

În lungmetrajul The Cut, regizorul prestigios Fatih Akin urmărește un destin tragic: Într-o noapte în anul 1915, jandarmeria turcă a capturat toți bărbații armeni din orașul Mardin – printre ei se află și tânărul fierar Nazaret. El este separat în mod forțat de familia sa și dus în deșert. După mulți ani de muncă silnică, se pare că are noroc și scapă de moarte, dar cu corzile vocale retezate. A pierdut totul: casa, familia, vocea. Când află că cele două fiice ale sale sunt încă în viață, el pornește într-o căutare disperată după ele. Urmele lor îl conduc prin deșerturile Siriei, peste Atlantic, în Cuba și în cele din urmă, în America de Nord.

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 2 martie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limbile armeană/ turcă/ arabă și engleză cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.