Recomandări de carte la început de an

În noul an, biblioteca noastră vă așteaptă să împrumutați cele mai noi cărți. Toate acestea au fost comandate prin Institutul Goethe:

Fabers Schatz (Comoara lui Faber) de Cornelia Funke:

poza1

Bunicul lui Faber se mută în America. Însă înainte să plece, îi face lui Faber un cadou… ciudat: un covor vechi! Faber nu înțelege acest cadou și e tare dezamăgit. Pe deasupra, bunicul îi mai dezvăluie că acest covor poate zbura până în America.

Cornelia Funke scrie o carte despre interculturalitate și curiozitatea legată de străinii din propria țară. Ilustrațiile colorate ale lui Susanne Göhlich o fac potrivită pentru copii chiar dacă abordează așa o temă sensibilă.

Asphaltseele (Suflet de asfalt) de Gregor Weber:

Asphaltseele von Gregor Weber
Asphaltseele von Gregor Weber

Ruben Rubeck are 47 de ani și e comisar de poliție. Trăiește și muncește în cartierul gării din Frankfurt: baruri, localuri deocheate, rulote cu fast-food – nici nu își dorește mai mult! Nu are multe atribuții în funcția de comisar, dar este totuși mulțumit de locul său de muncă. În fiecare seară merge în câte un bar, bea câteva beri și apoi o vizitează pe Ina în „Love’s In“. Dar într-o astfel de seară, când e pe jumătate beat, ceva se întâmplă: ajunge într-un schimb de focuri.

Gregor Weber prezintă povestea lui Ruben într-un stil noir foarte potrivit. Personajele sunt descrise în mod realist iar Ruben e un polițist dur, însușire pe care vârsta o accentuează. Limbajul e autentic și tensiunea crește, ținându-l pe cititor cu sufletul la gură. Un thriller de nota zece!

Dieser Tage de Manfred Rumpl:

poza2

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Uniunea Europeană eșuează după prăbușirea monedei Euro și nenumărate crize economice, sociale și administrative. Sunt construite garduri înalte în jurul granițelor, pentru că în lume sunt mai multe războaie și refugiații nu sunt bine-veniți. Nu mai există practic nici o protecție a datelor private și există noi reguli care acționează împotriva majorității oamenilor. Dar, chiar înainte ca întreaga situație să se transforme, Vincent avea o viață împlinită: lucra ca programator, locuia într-un penthouse din Viena, dezvolta o serie de software-uri pentru roboți și o avea pe Gala, o actriță cu care urma să se logodească. În acele momente, crizele din lume nu însemnau nimic pentru el. Dar într-o seară, după un spectacol, Gala dispare fără urmă. Din acel moment, lumea lui Vincent începe să se destrame.

Distopia autorului Manfred Rumpl proiectează un viitor sumbru pentru Europa, unde toate problemele noastre actuale escaladează și viața devine un coșmar. Ce e însă și mai neliniștitor e faptul că acest viitor nu e greu de închipuit, mai ales în situația actuală. Dieser Tage este mai mult decât literatură: este un semnal de avertizare pentru noi toți – o reamintire sobră că în acest moment nu ne aflăm pe drumul cel bun.

Vă aşteptăm de luni până joi între orele 12-18, miercuri între orele 12-19, în str. Dr. Liviu Gabor nr. 1. Mai multe informaţii găsiţi aici.

La Biblioteca Centrului Cultural German puteți achiziționa și Cardul Cultură Plus. Cu el beneficiaţi  timp de un an de acces la biblioteca noastră, la mediateca Institutului Francez şi de diferite reduceri la mulţi alţi parteneri din diverse domenii de activitate.