FilmparaDE: Das Leben der Anderen

Din motive organizatorice, Zăpezile de altădată, filmul programat pentru data de 2 februarie, nu va mai fi difuzat. Evenimentul FilmparaDE va avea totuși loc la data stabilită când va fi prezentat filmul mult premiat, Viețile altora. Intrarea este liberă.

2 februarie, ora 18.30

Librăria Cărturești, Str. Florimund Mercy 7

Regie: Florian Henkel von Donnersmarck (2005/2006)

„Ofițerul de securitate est-german Wiesler primește misiunea de a spiona un dramaturg – Georg Dreymann bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului. Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. Începe un joc opresiv, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil.”

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 2 februarie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.