Expoziție Selma Meerbaum

Expoziție Selma Meerbaum | Muzeul de Artă Timișoara  | 27.01.- 17.02

“Tu, știi tu, cum țipă un corb?”  (Selma Meerbaum – Eisinger, 1924 – 1942)

O tânără femeie nu și-a putut trăi marea iubire. A trebuit să moară pentru că era evreică. 57 de poezii o fac nemuritoare.

Expoziția a fost concepută de Helmut Braun la începutul anului 2013 și materializată împreună cu Ralf Liebe (layout și print). Ea ne conduce prin viața și opera autoarei, ne prezintă orașul natal Cernăuți, povestește despre Holocaustul din Transnistria și despre viață și moarte în lagărul de concentrare Michailowka, locul în care a murit Selma Meerbaum-Eisinger.

Expoziția cuprinde 43 de panouri (majoritatea color) înrămate, în format 50 x 65. De asemenea expoziția cuprinde și materiale pentru vitrine (cărți, cărți audio, pagini de manuscrise etc).

Vernisajul va avea loc în data de 27 ianuarie, ora 19.00 la Muzeul de Artă Timișoara, în prezența lui Helmut Braun, curatorul expoziției. Expoziția va putea fi vizitată până în 17.02.2017.

O expoziție a Centrului pentru artă interzisă și a fundației Rose Ausländer din Köln.

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural German Timișoara cu sprijinul Goethe Institut București, Ministerul de Externe al Germaniei și în colaborare cu Muzeul de Artă Timișoara.

meerbaum_poster(1)