Expoziție: Constantin Flondor

Muzeul de Artă Timișoara și Galeria Jecza îl celebrează pe unul dintre iubiții artiști contemporani, Constantin Flondor, cu ocazia zilei de naștere. Artistul își serbează cea de-a 80a aniversare.

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 18.00, la Galeria Jecza (Calea Martirilor 51/52-53) publicul este așteptat la vernisajul expoziției 2×80: MEGERT/ FLONDOR. Expoziția va rămâne deschisă până la data de 1 martie.

Joi, 15 decembrie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Timișoara (Piața Unirii, nr. 1) va avea loc vernisajul expoziției Flondor – Veranda cu flori de zăpadă. În cadrul vernisajului de la Muzeul de Artă Timișoara, vor prezenta: Victor Neumann – director al Muzeului de Artă Timișoara, Călin Stegerean – director general al Muzeului Național de Artă al României și criticul de artă, Ileana Pintilie.

Cele 40 de lucrări expuse fac parte din etape diferite ale creației lui Constantin Flondor. Astfel, lucrările de grafică din anii 1970-1980 sunt completate de picturile în ulei realizate în anii ’90 sau mai recent, reluând unele dintre temele explorate și experimentate de artist: grădina, sau fulgul de nea.
Expoziția Flondor – Veranda cu flori de zăpadă va fi deschisă publicului până în data de 15 februarie 2017.