FilmparaDE: Herta Müller – Das Alphabet der Angst

FilmparaDE: Alfabetul fricii

8 decembrie 2016, 18.30 | Ceainăria Cărturești (Mercy-Str. Nr. 7)

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție în cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE”. Va fi prezentat filmul regizorului John Albert Jansen, Alfabetul fricii (2015)

„Scriitoarea româno-germană Herta Müller (n. 1953) a câștigat premiul Nobel pentru Literatură în 2009. Părinții ei erau șvabi bănățeni – tatăl a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în armata SS iar mama a fost deportată într-un lagăr sovietic. Pentru Herta Müller perioada studenției a fost marcată de represiunile regimului Ceaușescu și de șicanele Securității. Traumele și temerile care s-au născut atunci i-au definit viața până în prezent. Alfabetul Fricii este căutarea rădăcinilor operei sale, frica de moarte și dragostea de viață care răzbat din scrierile ei. Este un film despre viața cu teamă – literatura fiind singura armă.”

Proiecția va avea loc în ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy, nr. 7), unde vă așteptăm cu drag în data de 8 decembrie de la ora 18:30. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.

Seria de filme germane „FilmparaDE“ este organizată de Centrul Cultural German Timișoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.