Cărți noi pentru copii

Ilustrații fabuloase și povești sensibile – noile cărți pentru copii sunt distractive și educaționale. Acestea sunt (le găsiți la Biblioteca Centrului German din Timișoara)

Bună! Și eu sunt aici! de Brigitte Endres

Nimeni nu vrea să-l cumpere pe micuțul cameleon. Disperat, fuge în stradă, dar acolo e periculos. Nu-l vede nimeni,e călcat în picioare de toți trecătorii. Micuțul cameleon întâlnește însă o fetiță care e la fel de singură. O poveste despre încredere în sine cu ilustrații minunate de Joëlle Tourlonias.

Scufița Roșie nu are chef de Sebastian Meschenmoser

De data aceasta, Scufița Roșie nu mai e draguță și nici într-un caz dulce ! Nu are chef să-și petreacă întreaga zi de duminică la ziua bunicii ei. Și chiar, de când sunt bunica și lupul cei mai buni prieteni ? Orice ar face ei doi – fie că lupul coace prăjituri sau că bunica scoate albumele foto la vedere, Scufița Roșie rămâne în continuare bosumflată. Distractiv și altfel : fetițele au voie și ele să fie și sâcâite uneori!

Trebuie să rămânem împreună de Michael Engler

Iepurașul și ariciul s-au împrietenit în vară și de atunci se întâlnesc în fiecare zi. Dar odată cu venirea iernii, ariciul nu-și mai scoate nasul în lume iar bietul iepuraș îl așteaptă. Să fie ăsta finalul prieteniei care a durat întreaga vară? O poveste despre a fi altfel și acceptare cu ilustrații fabuloase de de Joëlle Tourlonias.

Comoara lui Faber de Cornelia Funke

Faber primește un covor de la bunicul lui. Acesta ar trebui să fie un covor magic cu care să poată zbura până în America să-și viziteze bunicul. Dar covorul zboară doar dacă citești cu voce tare literele ciudate de pe el. Faber nu poate face asta singur așa că e în căutarea cuiva care să poată citi scrisul fantezist. O carte despre interculturalitate, pentru copii.

Povești de cuibăreală de Maren Klitzing

Povești interactive stimulante pentru cei mici – cu indicații de lectură pentru părinți. E vorba despre pături de ținut în brațe, pui de pisică, ploaie și multe alte lucruri comfortabile care te invită să te cuibărești. Inclusiv ilustrațiile (de Joëlle Tourlonias) sunt de așa natură!

Cărțile din seria Wieso? Weshalb? Warum? – Junior

Cărți cu noțiuni de bază pentru copii sau adulți care învață limba germană. Despre timp, forme geometrice, vreme și multe alte grupuri de cuvinte. Cărțile au ilustrații minunate și sunt perfecte și pentru cei mici și pentru cei mari !

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, copiii se pot înscrie la biblioteca Centrului Cultural German. Cadrele didactice care doresc să viziteze cu clasele lor biblioteca sunt rugate să se anunțe la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro pentru a stabili un program special (persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).