Your Skin Makes Me Cry: instalație video

“Your Skin Makes Me Cry. You float like a feather in a beautiful world, But I’m a creep, I’m a weirdo, what the hell am I doing here? I don’t belong here.”

Cu aceste versuri din hit-ul „Creep” al formației Radiohead poate fi schițat cadrul tematic al acestui proiect video: lucrări ale tinerilor artiști care abordează teme interpersonale și sociale, mai ales modalitatea în care femeile și bărbații, aflați în pragul maturizării, se poziționează în societate și își evaluează rolurile sociale.
În contextul globalizării se întâlnesc indivizi, norme și standarde morale ale diferitelor culturi, societăți și religii.  Ceea ce până de curând a fost sărbătorit ca o realizare a emancipării este astăzi distrus de grupuri conservatoare și concepții represive.
Proiectul prezintă o selecție din peste 200 de lucrări video originale realizate de tineri artiști din diferite universități germane.  Expoziția a fost organizată de Goethe Institut din München și inițiată de curatorul berlinez Olaf Stüber.  Selecția pentru această expoziție a fost realizată in colaborare cu un juriu internațional de top.

Vernisajul va avea loc joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00 la Ambasada în prezența curatorului Olaf Stüber. Cele 20 de filme alese pentru a face parte din proiect vor putea fi vizionate în fiecare seară, la Ambasada, de la ora 19.00 până la data de 2 decembrie.

De asemenea, curatorul expoziției, Olaf Stüber propune celor interesați un workshop cu tema “50 years of time based media” (în limba engleză). Workshop-ul este un spațiu de întâlnire pentru toți cei interesați de mass-media și influența ei.

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteți un mail pe adresa a.pintea@ccgtm.ro în care să menționați: numele, prenumele și numărul de telefon. Nu se percepe taxă de participare.

Workshopul se va desfășura în ziua de 24 Noiembrie, între orele 13:00 – 17:00, la Ambasada (str. Anton Seiller nr 2).

your_skin_makes_me_cry_00