Timișoara Jazz Festival

Timișoara Jazz Festival, ajuns la cea de-a opta ediție, prezintă între 24 și 27 noiembrie, patru zile de jazz în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

La acest festival cu tradiție au cântat de-a lungul anilor mari vedete ale scenei mondiale, dar și reprezentanții de marcă ai jazz-ului românesc.  Ediția va avea un moment important, ,,Timişoara Jazz Awards“ în data de 27 noiembrie de la ora 18.00: un eveniment în care cei mai importanți reprezentanți ai jazz-ului timișorean, vor primi diplome și trofee oferite de Fundația Culturală Jazz Banat şi Consiliul Judeţean Timiş.

Programul festivalului:
24 noiembrie, de la ora 19.00
GWILYM SIMCOCK (MAREA BRITANIE)
DAVID HELBOCK TRIO-IN TO THE MISTIC (AUSTRIA)

25 noiembrie, de la ora 19.00
TAKSIM TRIO (TURCIA)
OREGON (SUA)

26 noiembrie, de la ora 19.00
JOE JAZZ JUNCTION (ROMÂNIA)
VLATKO STEFANOVSKI TRIO (MACEDONIA)

27 noiembrie, de la ora 18.00

Timişoara Jazz Awards

JazzyBIT (ROMÂNIA)
OMAR SOSA & PAOLO FRESU (CUBA,ITALIA)

Pe toata perioada festivalului va exista un stand de vanzare a materialelor discografice si a cartilor despre jazz aparute in 2016 dar şi discurile artiştilor invitati. Vor fi expuse fotografiile de arta ,realizate la evenimentele de jazz organizate in Timisoara si la Garana , de Nedici Dragoslav şi Liviu Tulbure.

Biletele sunt 50 de lei pe zi şi 180 de lei – abonamentul pentru patru zile şi se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul şi online la biletmaster.ro.