Gala de Blues-Jazz „Kamo“ 2016

Nume mari din Blues- și Jazz din patru țări vor lua parte în orașul de pe Bega la Gala tradițională de Blues- Jazz „Kamo”. La acest final de săptămână, în 19 și 20 noiembrie are loc la Timișoara cea de-a 26-a ediție a galei, în sala Capitol a Filarmoncii Banatul.

Gala muzicală poartă numele cunoscutului artist de jazz timișorean Béla Kamocsa, printre altele membru de bază al formației rock Phoenix (1962), membru de bază al Bega Blues Band (1982), întemeietor al Galei internaționale de Blues – Jazz din Timișoara (1990) și al Festivalului de Jazz din Wolfsberg, un important promotor al muzicii jazz din Banat și România.

În acest an, Gala va fi deschisă de către un duet de ghitarişti Oliver Bader din Oradea şi David Lamm din Budapesta.

Din Austria sunt invitați membrii formaţiei Ligia Loretta Quartett, o formulă vocal – instrumentală condusă de o cîntăreaţă. Alături de Ligia Loretta, vor evolua trei artişti de renume din Austria: Emmanuel Maze (acordeon), Thorsten Zimmermann (contrabas și bas electric) și Gernot Strebl (saxofon, clarinet și flaut). Un proiect foarte aşteptat este, pentru Gala din acest an, Heritage, al formaţiei Luiza Zan and the Hungarian All Stars, condus de către admirabila cîntăreaţă de jazz Luiza Zan.

Cea de-a doua seară a Galei de Blues Jazz Kamo va fi deschisă de Quartetul de Jazz Banatul alcătuit din pianistul sîrb Miloś Krstić, trompetistul Vladimir Krneti, basistul Johnny Bota şi bateristul Ioan-Radu Minda.

Alex Simu Quintet din Olanda vor fi prezenți cu un program muzical atractiv iar trio-ul condus de Sebastian Spanache va încheia programul.

Gazda Galei va fi formaţia timişoreană Bega Blues Band, cea mai longevivă şi titrată din ţară, declarată cea mai bună formaţie de blues jazz din România, ani de-a rândul.  Grupul este format din Maria Chioran- voce, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas, Lică Dolga – tobe. Invitat este binecunoscutul cîntăreţ şi muzicuţist timişorean Bogy Nagy.

Cele două seri muzicale vor începe la ora 18.00 și, la fel ca și în edițiile precente, vor fi moderate de cunoscutul Florian „Moșu” Lungu.

gala-kamo-2016