… și a fost FAPT 2016

Weekendul trecut, Timișoara a fost gazda celei de-a doua ediții a Festivalului de Arte Performative 2016 care a reunit în orașul de pe Bega artiști din patru țări și care s-a desfășurat în diferite locații – Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara, Teatrul German de Stat Timișoara, Ambasada, Facultatea de Arte și Design.

Spectacole de dans contemporan, o instalație video, un film documentar și un concert – toate acestea au strâns în jur de 350 de spectatori.

Evenimentul a debutat sâmbătă, cu spectacolul Fugen semnat de coregrafa germană Isabelle Schad, a continuat cu o proiecție de film documentar și un concert cu totul și cu totul special – Fluid, un queer act din București. A fost prezentă în program și Olga Török, actriță la Teatrul German de Stat din Timișoara cu un peformance în premieră, special gândit pentru FAPT 2016. Instalația video de la Mansarda Facultății de Artă și Design din Timișoara a putut fi vizitată sâmbătă și duminică – o explorare artistică a conflictului dintre Israel și Palestina, proiectată într-un spațiu arhitectural intim. Festivalul s-a încheiat duminică seara, cu spectacolul School of Moon la care au participat și 17 elevi ai Colegiului Național de Artă Ion Vidu din Timișoara.

Festivalul de Arte Performative Timișoara a fost organizat de Centrul Cultural German cu susținerea Primăriei Municipiului Timișoara, a Goethe Institut, Institutului Francez și a Nationales Performance Netz Germania. Festivalul a fost inițiat anul trecut și susține titulatura Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană 2021.Curator: Ciprian Marinescu.

FAPT în imagini: aici.