17 elevi ai Colegiulului Național de Artă „Ion Vidu” vor participa alături de dansatori profesioniști în realizarea versiunii timișorene a spectacolului „School of Moon”, din cadrul Festivalului de Arte Performative Timișoara. Festivalul, aflat la a doua ediție, va avea loc în perioada 5-6 noiembrie 2016, în organizarea Centrului Cultural German din Timișoara. Performance-uri de dans contemporan și teatru, un film, un concert și o instalație video compun programul ediției actuale. Artiștii de anul acesta provin din Germania, Franța, Belgia, Israel și România.
Spectacolul „School of Moon” va putea fi urmărit în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, în data de 6 noiembrie, de la ora 19.00. Biletele la spectacol pot fi achiziționate de aici.
Cei 17 elevi din Timișoara care vor participa la spectacol sunt: Mihoc Fia, Cojocaru Lorena, Cojocaru Daria, Andrei Bianca, Crețescu Irina, Drăgoi Sebastian, Ciucur Raluca, Mureșan Patricia, Țurlui Naomi, Iovu Iris, Lontea Sergiu, Aradi Samira, Vălcăuan Karina, Romoniță Maria, Tănase Lara, Ciucur Teodora și Hrinți Andreea.
În noul său proiect, „School of Moon”, coregraful Eric Minh Cuong Castaing aduce pe scenă doi dansatori, șase roboți, 19 copii și opt balerine. Copiii, adulții și roboții construiesc împreună o societate futuristă, colonializată de corpuri în miniatură. Din secunda în care roboții imită mișcările umane, granițele dintre oameni și mașini dispar rând pe rând.
Eric Minh Cuong Carstaing, împreună cu compania sa, Shonen, pune sub semnul întrebării reprezentările și percepțiile corpului, confruntându-l cu noile tehnologii, cu noțiuni din realitate și ficțiune, din artificial și organic.
Născut în 1979 în Seine Saint-Denis, Eric Minh Cuong Castaing provine din artele vizuale: absolvent al școlii Gobelins din Paris, a fost mulți ani grafician în cinematograful de animație. Interesat de coregrafia în timp real, a descoperit în 1997 abordarea hip-hop sub îndrumarea maeștrilor Carlotta Ikeda și Gyohei Zaitsu, și a aprofundat coregrafia împreună cu artistul german Va Wöfl. După 2011 a început să coreleze dansul cu noile tehnologii (roboți humanoizi, drone, realitate augmentată), în diferite performance-uri, filme și instalații.
Festivalul de Arte Performative Timișoara, organizat de Centrul Cultural German și Primăria Municipiului Timișoara, cu susținerea Institutului Francez și a Nationales Performance Netz Germania, a fost inițiat anul trecut și susține titulatura Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Curator: Ciprian Marinescu.

