Festivalul Internațional de Muzică Nouă INTRADA 2016

Vineri, 4 noiembrie 2016 se va încheia Festivalul Internațional de Muzică Nouă INTRADA 2016, ediţia a III-a, desfăşurat la Timişoara şi care a avut în acest an tema ”Din și spre viață”.
În seara de închidere a Festivalului Internațional de Muzică Nouă INTRADA, Filarmonica Banatul sub conducerea Maestrului Huba Holloköi propune un spectacol special.

PROGRAM CONCERT
Bruno Strobl – Ülapp
Kalevi Aho – Concert pentru saxofon şi orchestră
Adrian Iorgulescu – Caleidoscop
Violeta Dinescu – Timpurile vieţii
Gabriel Mălăncioiu – Percutrance

Lucrarea orchestrală a compozitorului austriac Bruno Strobl Ülapp va fi urmată de prima lucrare concertantă a serii aparținând compozitorului finlandez Kalevi Aho: un Concert pentru saxofon și orchestră, solistă fiind renumita saxofonistă Diane Hunger din Germania.

Compozitorul finlandez Kalevi Aho (născut în 1949) este unul dintre cei mai apreciați compozitori în viață. Aho este cunoscut mai ales drept compozitor de lucrări orchestrale mari și a scris 28 de concerte instrumentale și 16 simfonii. Operele sale timpurii au trăsături neoclasice, în timp însă s-a transformat într-un compozitor post-modern.

Faimoasă pentru “spectrul sunetelor sofisticate” și al “show-ului de excepție” (Darmstädter Echo), Diane Hunger este recunoscută în plan internațional și participă la diverse concerte în Europa și Statele Unite. Nu e doar în căutare de piese noi pentru saxofon ci e și foarte entuziastă când vine vorba să redescopere muzică din trecut și să o rescrie pentru instrumentul ei. Diane Hunger cântă la un saxofon vintage Buescher din 1930.

Diane Hunger
Diane Hunger