Bienala BETA 2016

Cel mai mare eveniment cultural de arhitectură din Timișoara, Bienala BETA 2016, se desfășoară în perioada 1 octombrie – 26 noiembrie 2016 și este organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș. Organizatorii evenimentului își propun să explice pe înțelesul tuturor ce înseamnă arhitectura de calitate și cum să colaboreze – arhitecți, administrație și comunitate pentru rezultate cât mai bune.

Evenimentul central al Bienalei este expoziția-concurs BETA 2016, adresată atât arhitecților, cât și altor profesioniști implicați în procesul de dezvoltare al spațiului urban. Concursul are un caracter euroregional, participanții făcând parte din zonele euroregiunii DKMT – județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara din România, județele Csongrád și Bács-Kiskun din Ungaria și provincia Vojvodina din Serbia.

Un alt eveniment al Bienalei este ”Privește orașul”, care invită timișorenii să privească clădirile și arhitectura lor, spațiile și oamenii din jur și să scrie poveștile lor – din perspectivă personală – despre Timișoara. Poveștile pot fi notate pe vederile „Privește orașul” care se vor găsi în diferite locații din oraș (instituții de cultură, baruri și cafenele). Cele mai frumoase 10 scrieri vor fi ilustrate de artiști timișoreni și expuse public.

Gala de deschidere a bienalei de arhitectură va avea loc la Muzeul de Artă din Timișoara, Palatul Baroc în 1 octombrie, când va fi prezentat întreg programul și va avea loc vernisajul Expoziției-concurs BETA 2016.

Expoziția va putea fi vizitata timp de două săptămâni.

beta-2016