Arno Fischer: Expoziție de fotografie

22.09. – 13.10.2016 – Muzeul Temporar de Artă Contemporană (Bastionul Theresia)

„Nu e nevoie să compui, lumea este compoziția.“

Centrul Cultural German din Timișoara, în colaborare cu Goethe-Institut București și Institutul pentru Relații Internaționale (ifa) oferă prin intermediul a 140 de fotografii o impresionantă vedere de ansamblu asupra operei extraordinare a fotografului și profesorului Arno Fischer, născut în anul 1927 la Berlin. Fotografiile sale alb-negru au marcat stilul a generații întregi de fotografi.

Expoziția prezintă diferitele faze de creație ale artistului. Punctul de plecare îl constituie lucrarea sa timpurie „Situația Berlin“, care se axează pe Berlinul împărțit în cele patru sectoare și a cărei apariție a fost interzisă în 1961, odată cu construcția Zidului.

În continuare sunt prezentate lucrările sale pentru revista de cultură și modă „Sibylle“, precum și portrete fascinante ale unor personalități ca Marlene Dietrich. Fotografii de călătorie din RDG și din străinătate cum ar fi din India, Africa și New York constituie un alt punct de reper al retrospectivei.

Ultimul segment al expoziției se compune dintr-o serie de fotografii făcute cu aparat Polaroid în grădina artistului.

Vernisajul expoziției va avea loc în 22.09 la Muzeul Temporar de Artă Contemporană (Bastionul Theresia – Corpul D) la ora 19:00, în prezența lui Andreas Rost, elevul lui Arno Fischer, curatorul expoziției. Expoziția va putea fi vizitată până în 13.10.2016.