Vă recomandăm: Made in TM 2016

861353_205495269624648_637927264_o

Vara aceasta va fi o vară bună pentru mișcarea muzicală timișoreană. Made in TM alege 10 trupe care să tragă un single în condiții de studio. Acțiunea a început deja și va continua până în luna septembrie.

Cuvintele cheie #rockandroll #faraduble și #MadeinTM vor călăuzi publicul timișorean pe această perioadă. Ideea le-a venit după 7 ani de Compilatie, începută sub AnonimTM și Van Graph, și continuată ca un produs Made in TM odată cu înființarea acesteia din urmă, începând din 2013. Este un motiv în plus să creăm un nou momentum pozitiv, care va implica alături de muzicieni și o întreagă infrastructură de oameni care împreună fac mișcarea noastră, cea cu care să putem ajunge să ne mândrim.

Centrul Cultural German este unul din partenerii principali. Noi vom invita o persoană din branșa de muzică din Germania care va susține în Septembrie un atelier pentru artiști locali.

Evenimente și acțiuni Made in TM 2016:

POP UP STUDIO. Evenimentul principal One Take! consta in trei zile pe parcursul carora 10 trupe vor avea ocazia unica de a inregistra un single in conditii de studio. Fiecare trupa va avea la dispozitie o ora sa traga doua piese fresh, originale, in orice combinatie posibila. Sunetul va fi, mutumita lui Utu Pascu, unul aerisit, un hibrid intre studio propriu-zis si live. Vor cauta sa capteze cat mai mult din atmosfera orei de studio. Trupele sunt libere sa vina cu public/ fani sau nu. Toate echipamentele de studio vin de la partenerii Made in TM: Sound Creation, berea Terapia de la Clinica de Bere, iar locatia de la U-Man – totul va avea loc la ei in “underground”.

Datele sunt 6, 8 si 10 iunie.

VIDEO. Intreaga actiune se filmeaza de catre Electronic Resistance, care va edita ulterior cate un scurt video pentru fiecare trupa, cu accent pe trupa, desfasurarea inregistrarii, sculele folosite, podcast. Video-ul va fi postat la Made in TM pe Youtube.

PODCAST. Podcast-ul Made in TM va rezuma ce a insemnat pentru fiecare trupa experienta One Take! si il va avea pe Bogdan Puris la voce, care va fi si gazda actiunii. O inregistrare audio scurta, marturie a intamplarii, podcastul va reda gandurile artistilor “la cald”, in momentul inregistrarii, precum si un “taste” al produsului final.

CONCERTE. Cele 10 trupe alese vor avea ocazia sa cante la D’arc pe Mal in cadrul actiunii One Take! LIVE. Cu aceasta ocazie promovează mai bine evenimentul principal si fac un pic de reclama compilatiei. Au cantat deja The Different Class si Melting Dice in saptamanile trecute, urmeaza restul.

COMPILATIE. Made in TM va folosi cate o piesa de la fiecare dintre cele 10 trupe pentru Compilatia Made in TM 2016. Compilatia se va lansa pe un suport hand-made original si va fi vanduta cu un pret simbolic care sa acopere costurile cu realizarea suportului.

12605457_535814166592755_2647802191758162133_o

LANSARE COMPILATIE. Compilatia se va lansa in iulie in cadrul unui concert la D’arc.

REMIX. Producatorii de muzica electronica din Timisoara vor fi invitati sa remixeze cele 10 piese de pe Compilatia Made in TM 2016. In acest sens, un eveniment conex One Take va avea loc pana la toamna si ii va avea in centrul atentiei pe producatorii de muzica electronica, o parte esentiala a Compilatiei Made in TM de pana acum.

WORKSHOP. O actiune legată de lansarea Compilatiei precum si de proiectul Made in TM “Cum se face”. Un workshop cu muzicieni, mixeristi, fotografi, designeri, care vor povesti despre cum se face treaba buna. O ocazie buna ca toti actorii miscarii sa se cunoasca mai bine si sa inceapa sa colaboreze mai strans. Invitatii workshop-ului vor fi reprezentanti de vaza ai miscarii, care vor putea sa afle “cum se face” si de la corespondentii lor din Europa – acțiune sprijinită de Centrul Cultural German și Institutul Francez Timișoara.