Botho Strauß meets August Strindberg

afis_Botho Strauss meets August StrindbergGenial la puterea a doua: profesoara de actorie și regizoarea Simona Vintilă face un colaj dintre doi dramaturgi importanți. Cât de bine se potrivește lumea lui August Strindberg cu cea a lui Botho Strauß?

Secția de actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru precum și Centrul Cultural German Timișoara vă invită marți, 31 mai 2016, la un spectacol deosebit: Daciana Voinescu, Ioana Nițulescu și Armand Crișan (studenți ai secției de limbă germană, Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest Timișoara) vor explora două epoci, care în ciuda discrepanțelor temporale gravitează în jurul acelorași motive: lupta pentru putere și fragilitatea umană.

Piesa într-un act a lui August Strindberg „Cea mai puternică“, jucată prima dată în 1889 la Copenhaga, este alăturată minidramei de Botho Strauß „Șapte uși. Bagatele“, care a fost pusă în scenă pentru prima dată la 20 noiembrie 1988 la Teatrul Național din Stockholm.

Spectacolul va fi jucat în cadrul Zilelor Culturii Germane în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran“ Timișoara de la ora 19:00. Responsabilă pentru mișcarea scenică a fost Mădălina Ghițescu-Petre. Coordonatorii programului sunt Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Silindean.

„Botho Strauß meets August Strindberg“ a fost prezentat cu succes la festivalul studențesc NONSTOP’ 16 de la Chemnitz. Studenții de la secția germană au participat pentru a doua oară, fiind invitați să participe și anul viitor.

Intrarea este liberă.